به گزارش نیروی برق، محققان دانشگاه تگزاس در تایلر درحال توسعه روشی نوین برای درمان سرطان هستند که در آن، سلول های ایمنی با استفاده از فناوری نانو برای هدف گیری هوشمند تومورها مهندسی می شوند.
به گزارش نیروی برق به نقل از ستاد نانو، یک گروه تحقیقاتی در دانشگاه تگزاس در تایلر (University of Texas at Tyler) موفق شد از مؤسسه ملی سلامت آمریکا (NIH) بودجه ای ۴۴۱ هزار دلاری برای پروژه ای تحقیقاتی در زمینه درمان سرطان برپایه فناوری نانو دریافت کند. این پروژه زیر نظر دکتر سانتوش آریال (Santosh Aryal)، دانشیار کالج داروسازی بن و میتی فیش (Ben and Maytee Fisch College of Pharmacy)، با همکاری دکتر فرح دبا (Farah Deba)، استادیار این کالج، اجرا خواهد شد. همچنین، دکتر نیرج سینی (Neeraj Saini) از مرکز سرطان اندرسون (MD Anderson) در شهر هیوستون، مشاور بالینی این طرح خواهد بود.
دکتر پاملا اوچوآ (Pamella Ochoa)، رئیس موقت کالج داروسازی، ضمن ابراز خرسندی از دریافت این گرنت پژوهشی اظهار داشت: «در دانشگاه UT Tyler، متعهد به پیشبرد پژوهش هایی هستیم که نجات بخش جان انسان ها باشد. این حمایت مالی از جانب NIH نه تنها مبین شایستگی علمی اعضای هیأت علمی ماست، بلکه جایگاه ما را در خط مقدم نوآوری های علمی برای شرق تگزاس و فراتر از آن تثبیت می کند.»
بر اساس آمار مرکز کنترل و جلوگیری از بیماری های آمریکا (CDC)، سرطان دومین عامل مرگ ومیر در این کشور به حساب می آید و تقریبا یک نفر از هر ۱۰ بزرگسال آمریکایی، تجربه تشخیص سرطان را داشته اند.
در این پروژه، تمرکز اصلی بر بهره برداری از سلول های سیستم ایمنی برای هدف گیری دقیق سلول های سرطانی است. به قول آریال، سلول های ایمنی به صورت طبیعی ذراتی را برای شناسایی و حمله به سلول های معیوب ترشح می کنند. محققان قصد دارند این ذرات طبیعی را مهندسی مجدد کرده و آنها را به حامل های دارویی هوشمند تبدیل کنند که تنها به سلول های سرطانی حمله کنند و از انتشار دارو در کل بدن جلوگیری شود.
این روش نوین درمانی، نه تنها اثربخشی دارو را زیاد می کند، بلکه عوارض جانبی داروها را بشدت کاهش داده و کیفیت زندگی بیماران را بهبود می بخشد. دکتر رحمت تالوکدر (Rahmat M. Talukder)، رئیس گروه علوم دارویی و نتایج سلامت، در اینباره اظهار داشت: «ترکیب فناوری نانو با زیست شناسی سلول های ایمنی، مسیری تازه برای درمان های دقیق و شخصی سازی شده سرطان فراهم می آورد که می تواند چشم انداز درمان سرطان را به کلی دگرگون سازد.»
از دیگر جنبه های پرارزش این پروژه، مشارکت دانشجویان در رشته های مختلف در پژوهش واقعی و کاربردی سرطان است. دانشجویان رشته های زیست شناسی، مهندسی، پرستاری، شیمی، داروسازی و هم محققان فوق دکتری، در طراحی آزمایش ها، گردآوری داده ها و تحلیل علمی نتایج مشارکت خواهند داشت.
آریال در اینباره اضافه کرد: «یکی از بخش های رضایت بخش این حمایت مالی، فرصت های آموزشی بی نظیری است که برای دانشجویان فراهم می آورد. ما نسل آینده محققان و متخصصان سلامت را با ابزارهای علمی روز آشنا می نماییم تا تأثیرات گسترده ای بر آینده درمان سرطان در سطح ملی و جهانی بگذارند.»
دیدگاهتان را بنویسید